середа, 23 січня 2008 09:32

Польща скоротила для українців список документів на отримання візи

Польща скоротила для українців список документів на отримання візи
Польща істотно скоротила перелік документів, необхідний для отримання візи. У оновленому переліку вже немає згадки про трудову книжку, довідку з роботи про розмір зарплати.

Згідно з новими правилами також не потрібний ідентифікаційний номер, ксерокопія сторінок українського паспорта з особистими даними, і довідка про наявність банківського рахунку.

Остання вимога складала левову частку скарг від громадян. Водночас в офіційному списку є зауваження, що консул може зажадати підтвердження працевлаштування або наявності коштів.

Як повідомляється, перелік документів став коротшим, але черги не скоротилися. Як і раніше сотні громадян вдень і вночі стоять за візою біля консульства Польщі у Львові.

"Я з дев"ятого числа сюди приїжджаю. У мене є документ на робочу візу, і я не можу її отримати", заявила жінка, яка стоїть у черзі. Для вирішення проблеми з чергами влада міста і області запропонувала консульству тимчасове приміщення, щоб збільшити кількість віконець для обслуговування громадян.

Нагадаємо, 15 січня близько 700 осіб пікетували генеральне консульство Польщі, розташоване у Львові, з вимогою спрощення візового режиму для українців, повідомляє Немецкая волна

Зараз ви читаєте новину «Польща скоротила для українців список документів на отримання візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі