вівторок, 15 березня 2022 14:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Політпартія Німеччини пропонує надавати притулок російським дезертирам

Політпартія Німеччини пропонує надавати притулок російським дезертирам
У Німеччині пропонують давати притулок російським дезертирам. Фото: pixabay.com

У Німеччині виступили з ініціативою надавати притулок солдатам російської армії, які беруть участь у війні проти України та вирішать дезертирувати.

З такою пропозицією виступили у Вільній демократичній партії Німеччини, яка входить до урядової коаліції. Про це повідомляє Spiegel.

Сьогодні, 15 березня, перший парламентський секретар парламентської групи ВДП Йоганнес Фогель запропонував країні та Європейському Союзу розглянути спецпрограму, яка може бути використана для надання притулку російським дезертирам. Він наголосив, що це його "особиста ідея".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія визнала помилкою реакцію Заходу на вторгнення РФ в Україну у 2014 році

Фогель, який також є віцеголовою ВДП, підкреслив, що кожному, "хто пересувається українською територією і не хоче брати участь у загарбницькій війні, яка порушує міжнародне право", треба надати таку можливість.

Прийом дезертирів з армії РФ у Європі може "також сприяти ослабленню російських військ в Україні", додав він.

Європа і НАТО припустилися помилки щодо України, не давши їй стати членом Альянсу. Україна відчувала себе в пастці між двох вогнів, заявив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек.

Зараз ви читаєте новину «Політпартія Німеччини пропонує надавати притулок російським дезертирам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі