середа, 13 жовтня 2021 17:03

Поклонську відправили послом на острови в океані

Поклонську відправили послом на острови в океані
Путін відправив Поклонську послом у Кабо-Верде. Фото: Getty images

Колабораціоністку й колишню депутатку Держдуми Наталію Поклонську призначили послом Росії в Кабо-Верде.

Це острівна держава біля берегів Африки в Атлантичному океані. Указ президента Росії Володимира Путіна про призначення опублікували на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

"Я рада призначенню і такому рішенню нашого президента. Для мене це призначення є довгоочікуваним, є великою честю і відповідальністю перед країною. Зараз у планах дістатися до країни перебування, там роздивитися, познайомитися", - сказала Поклонська в коментарі РБК.

Вона заявила, що не вважає це призначення засланням.

Україна вже відреагувала на призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський ввів у дію санкції проти Януковича та його оточення

"У зв'язку із призначенням Наталії Поклонської послом Росії в Кабо-Верде нагадуємо, що колишню прокурорку російської окупаційної адміністрації в Криму розшукують за державну зраду проти нашої держави. Вона перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії. Сховатися не вийде навіть в Африці. МЗС України вже порушило перед урядом Кабо-Верде питання злочинної діяльності громадянки Поклонської", - сказав речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі "Українській правді".

Наталі Поклонській, яка після російської анексії Криму очолила підконтрольну Кремлеві прокуратуру Криму, а пізніше стала депутаткою Держдуми, прокуратура АРК оголосила дві підозри за кількома статтями. Водночас Поклонська фігурує в низці розслідувань, за якими підозри їй не оголошували.

Зараз ви читаєте новину «Поклонську відправили послом на острови в океані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі