четвер, 29 березня 2018 08:50

Показали, як живе найзаселеніший острів світу

Показали, як живе найзаселеніший острів світу
У 115 будинках живуть близько 500 людей. Фото: кадр з відео.

Журналісти ВВС показали, як живуть люди у найбільш густонаселеному острові в світі Санта-Крус-дель-Іслоте.

Острів розташований на узбережжі Карибського басейну в Колумбії та має розмір футбольного поля. Це частина архіпелагу Сан-Бернардо.

У 115 будинках живуть близько 500 людей. На цьому штучному острові немає проточної води чи електромереж.

Перші жителі створили його на кораловому рифі. 150 років тому площа острова досягла гектара. Там є 4 головні вулиці та 10 мікрорайонів, але немає авто та мотоциклів.

Дехто живе з рибальства, особливо з гарпуном. Вони пірнають за лобстерами, молюсками та восьминогами.

"Прямо чи опосередковано ми живемо за рахунок туризму. Зараз тисячі людей відвідують цей острів", - говорить історик, який досліджує цей архіпелаг, Хувеналь Хуліо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифровий художник перетворює звичайних тварин на фантастичні істоти

60% населення острова — діти. У 2017 році народилися семеро і ніхто не помер. У єдиній школі 12 вчителів у дві зміни вчать 170 дітей. Майже кожна родина має човен для рибальства, вивезення відходів та щоб дістатися до кладовища на сусідньому острові.

Генератор та дві геліоустановки забезпечують цей острів енергією. Жителі острова часто скаржаться, що енергія дорога. Літо суворе — брак дощів та водопровідної води означає, що люди залежать від військових, які постачають воду кораблем. Тому вода тут на вагу золота. Часто люди несуть воду з одного кінця острова в інший.

Науковці знайшли сліди невідомої давньої цивілізації у південній частині Амазонки в Латинській Америці.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як живе найзаселеніший острів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі