пʼятниця, 16 липня 2021 10:23

Показали, як працює військовий дрон-акула

Показали, як працює військовий дрон-акула
Страхітливий дрон-акула в майбутньому зможе діяти як частина рою дронів / Getty Images

Китайські військові показали нову роботизовану акулу-дрона на сьомій виставці China Military Intelligent Technology Expo в Пекіні.

Дрон у формі акули рухається зі швидкістю до 11 км/год за допомогою унікального біонічного хвостового оперення. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрони зі штучним інтелектом уперше атакували без наказу людини

Пекінські виробники Boya Gongdao Robot Technology кажуть, що автономний підводний апарат призначений для розвідки, пошуку і рятування, а також для боротьби з підводними човнами.

Він відрізняється низьким рівнем шуму, довговічністю, і високою гнучкістю, що робить його серйозною загрозою в будь-якому майбутньому конфлікті. Виробники консультуються з військово-морським флотом армії Китаю щодо додаткових точних вимог. Один з розробників дрона сказав, що дрони зможуть воювати в складі рою.

"Потреби майбутньої підводної війни відкривають нові можливості для розвитку безпілотних платформ", - заявили дослідники в статті в журналі Harbin Engineering University.

У звіті про випробування дронів газета The South China Morning Post повідомила, що неясно, чому Китай вибрав саме цей час для виявлення деталей випробувань техніки. Видання відзначило, що це може бути пов'язано з напруженістю навколо Тайванської протоки, яка нещодавно досягла піку після десятиліть спокою.

На цьому тижні Китай також повідомив, що вже випробував автономний підводний дрон, призначений для пошуку і знищення підводних човнів противника.

За даними "Комісії національної безпеки зі штучного інтелекту" США, в Америки є моральний обов'язок створювати роботів-вбивць зі штучним інтелектом, тому що країна не може ризикувати відставати в гонці озброєнь проти Росії та Китаю. Про це на початку року заявив у Вашингтоні заступник голови комісії, полковник Роберт Ворк.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як працює військовий дрон-акула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі