пʼятниця, 26 січня 2018 16:45

"Схоже на спробу втечі із "сім'ї" - в мережі висміяли розлучення доньки Путіна

"Схоже на спробу втечі із "сім'ї" - в мережі висміяли розлучення доньки Путіна
Шаламов і Тихонова розлучилися. Кому це вигідно більше - не відомо.

Катерина Тихонова, яку називають молодшою дочкою Володимира Путіна, розлучилася з Кирилом Шамаловим. Він – син друга російського президента.

Тихонова ж є віце-президентом Всесвітньої конфедерації спортивного рок-н-ролу та головою фонду "Іннопрактика". Увійшла в список найвпливовіших молодих людей світу. Переміни в сім'ї Путина дозволяють заглянути за лаштунки російських схем, припускає Bloomberg.

Очолювала фонд "Міждисциплінарні ініціативи". Там за 5 років існування уклали понад 40 державних контрактів на суму близько 1,1 млрд рублів. Протягом цього часу не надавалася звітність до бази Міністерства юстиції. Також не надавали бухгалтерську звітність в Головний міжрегіональний центр Росстату. Проте витрати зростали щороку в кілька разів. У серпні 2017 року Семен Шевченко, директор фонду, запевняв, що вони взагалі не займалися жодною діяльністю з моменту створення.

У Кремлі відмовляються коментувати відомості про те, що Катерина є дочкою Путіна. Їхню спорідненість підтвердив у 2015 році Андрій Акімов, заступник голови ради директорів Газпромбанку. Пізніше відмовився від заяви. Цей факт підтверджував і віце-президент Всесвітньої конфедерації рок-н-ролу з юридичних питань Манфред Мохаб. Також згодом сказав, що не робив подібних заяв.

Припускають, у 2024 році Катерина може стати наступницею батька та буде обіймати пост президента.

З Шамаловим одружилася у лютому 2013 року. Весілля відсвяткували на гірськолижному курорті неподалік від Санкт-Петербурга. Молодята приїхали туди на санях, запряжених трійкою білих коней. Наречена була у довгій білій весільній сукні з перлами. Персоналу курорту і гостям заборонили про це будь-що розповідати. Охоронці на кожному розі нікого не підпускали.

Тоді ж Шамалов зайняв пост віце-президента з адміністративної підтримки бізнесу нафтохімічного холдингу "Сибур". А 2 роки тому став наймолодшим російським мільярдером і увійшов до списку Forbes.

Невідомо, коли сталося розлучення і чи був він оформлений офіційно. Розставання пов'язують з продажем Шамаловим акцій компанії "Сибур". Свого часу підприємець нібито отримав їх в знак довіри і як член сім'ї Володимира Путіна. У квітні 2017 року продав основному власнику компанії Леоніду Михельсону. Міг заробити на угоді близько $100 млн. Однак не отримав нічого. Дехто назвав це просто невдалою інвестицією.

Існує версія, що Шамалов позбавився від акцій, щоб у Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки не було підстав включати його в санкційні списки. Хоч віддалився від оточення Путіна, все одно є кандидатом на персональні санкції. Новий "чорний" список росіян, на яких поширюються персональні обмежувальні заходи, оголосять незабаром.

Шамалов більше не є мільярдером, яким він став одночасно з одруженням на Тихоновій. Досі працює топ-менеджером в нафтохімічній компанії "Сибур". Сьогодні його капітал становить приблизно $800 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старша донька Путіна використовувала шість прізвищ

Соцмережі бурхливо відреагували на розлучення таємної доньки Путіна із його таємним зятем. Порівнюють історію із Санта-Барбарою, "Грою престолів", "Домом-2". Говорять, Шамалов спробував втекти з мафіозної "сім'ї" перед новими санкціями. Жартують - це Катерина втекла від санкцій. Тепер вона не є членом родини Путіна.

З 2 лютого в США почнеться конфіскація закордонного майна "друзів Путіна" - олігархів та чиновників. Діяти будуть відповідно до закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій".

Аркадій Дубнов (журналіст):

В іншій країні розлучення дочки президента - навряд чи більше, ніж світська подія.

У нинішній Росії - це схоже на спробу втечі з Сім'ї, стає прокаженою.

До оголошення списку тих, хто втекти не встиг, залишається 5 днів

Леонід Рагозін (журналіст):

Яка прекрасна феодальна історія - прямо "Ігри престолів". Місцеблюститель позбувся місця.

Вадим Сазанів:

Катерина Тихонова, яку називають дочкою Володимира Путіна, розлучилася з Кирилом Шамаловим, якого називають зятем Володимира Путіна, якого називають президентом Володимиром Путіним.

Костянтин Бубон (адвокат):

"Санта-Барбара". "Багаті теж плачуть". І, звичайно ж, "Дом-2". На виборах переможе Ксенія Собчак.

29 січня міністерство фінансів США, Національна розвідка і держсекретар відзвітують у Конгресі з "кремлівською доповіддю" про наближених до Путіна осіб. На них в подальшому накладуть санкції. Російська еліта може розділитися на дві частини через наближення публікації Сполученими Штатами Америки "Кремлівської доповіді". Про це написав Слава Рабинович, російський блогер і фінансист, передає "Апостроф". Він підкреслив, що Володимир Путін, президент Росії, "18 років служив для так званої еліти якимось дахом, щоб красти в Росії, а активи тримати на Заході". Однак зараз зростає можливість розколу цієї еліти.

Зараз ви читаєте новину «"Схоже на спробу втечі із "сім'ї" - в мережі висміяли розлучення доньки Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі