четвер, 07 вересня 2023 10:02

Підстрелили Тупака Шакура

Підстрелили Тупака Шакура
Новина про стрілянину в Тупака Шакура / Getty Images

7 вересня 1996-го в Лас-Вегасі підстрелили хіп-хоп виконавця Тупака Шакура. Після відвідин боксерського поєдинку, він їхав в BMW з засновницею звукозаписувальної студії Death Row Records Маріон Найт, коли під'їхав білий седан Cadillac і з нього вистрілили по машині Шакура. Найт отримала поранення, Шакур кілька куль. Через п'ять днів він помер в лікарні.

Хоча вбивцю Шакура так і не знайшли, деякі вважають, що це зробив член банди Орландо Андерсон. Справу так і не розкрили, бо Андерсона застрелили в травні 1998 року в перестрілці біля автомийки в Лос-Анджелесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Емінем зіграє в серіалі репера 50 Cent

Перед стрільбою в Лас-Вегасі Шакур брав участь в низці жорстоких зіткнень. У 1993 році суд визнав його винним у нападі та побитті продюсера музичного відео. У тому ж році водій лімузину заявив, що Шакур жорстоко побив його. У 1995 році Шакура судили за сексуальне насильство над молодою жінкою в готельному номері. Тоді в нього вистрілили п'ять разів під час спроби пограбування звукозаписної студії в Нью-Йорку. Пізніше його знову судили за сексуальне насильство. У 1996 році його відправили до в'язниці за порушення умов випробувального терміну і невиконання запропонованих йому громадських робіт.

Перед смертю Шакур також фігурував у кількох цивільних позовах. Коли Рональд Рей Ховард застрелив солдата в штаті Техас після прослуховування пісень Шакура в 1993 році, вдова солдата подала позов проти Шакура за виготовлення і поширення музики, яка спровокувала "неминуче беззаконня". У жовтні 1994 року двоє 17-річних підлітків застрелили поліцейського, заявивши, що їх "схвилювала" музика Шакура.

Зараз ви читаєте новину «Підстрелили Тупака Шакура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі