пʼятниця, 23 березня 2018 14:10

Під оплески і без "Прощання слов'янки" - британські дипломати покинули посольство в Росії

Під оплески і без "Прощання слов'янки" - британські дипломати покинули посольство в Росії
23 британських дипломати покинули посольство в РФ. Фото:Reuters

23 британських дипломати разом з родинами покинули посольство РФ у Москві.

Із двору представництва Великої Британії виїхали три автобуси. Кілька десятків представників дипвідомства, які залишилися у Росії, провели своїх колег оплесками, повідомляють "РИА Новости".

Депортація дипломатів стала відповіддю на рішення уряду Британії. Там видворили 23 російських диппредставників через отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. Росіяни полишали Лондон у сльозах. У будівлі посольства грав марш "Прощання слов'янки". Говорять, у дружин послів відбувся нервовий зрив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посла ЄС відкличуть з Москви

22 березня очільниця британського уряду Тереза Мей підтвердила, що експерти знайшли у крові Скрипаля та його доньки саме "Новачок". Про це заявила у розмові з канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.

Науковці з лабораторії в Портон-Даун підтвердили використання для замаху нервово-паралітичного речовини, що входить до групи "Новачок". Фахівці впевнені, що агент виготовлено в Росії, заявила британський прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прощання слов'янки" та сльози: як російські дипломати залишали Велику Британію

Отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії нервово-паралітичною речовиною може серйозно порушити їхні розумові здібності.

"Точний ефект впливу (отруйної речовини) на їх здоров'я в довгостроковій перспективі залишається неясним, хоча медичні тести демонструють, що їхні розумові здібності можуть бути серйозно порушені", — сказав суддя Девід Вільямс

Зараз ви читаєте новину «Під оплески і без "Прощання слов'янки" - британські дипломати покинули посольство в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі