вівторок, 17 серпня 2021 17:44

По 153 українців в Афганістан летить евакуаційний рейс

По 153 українців в Афганістан летить евакуаційний рейс
Військові збираються на операцію по евакуації людей з Афганістану. Фото: Reuters

У вівторок, 17 серпня, до столиці Афганістану вилітає літак з України для евакуації своїх громадян, які запросили допомогу через захоплення талібами Кабула.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час прямого ефіру "Україна 24".

"Літак повинен сьогодні відправитися до Афганістану, в Кабул. Ми забиратимемо всіх своїх громадян, скільки б не було потрібно рейсів", - прокоментував він.

Президент України Володимир Зеленський періодично збирає фахівців для обговорення евакуації, додав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові США виявили прив'язане до шасі літака тіло афганця, який хотів втекти від режиму "Талібану": кадри 18+

По допомогу звернулися 153 українці, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Це громадяни України, які перебувають на військовій базі, де виконували роботи за контрактом; українці афганського походження, які відвідували родичів; бізнесмени та інші громадяни. Найважче – це, щоб вони дісталися кабульського аеропорту", - прокоментував Кулеба.

В Афганістані, де владу захопили бойовики руху "Талібан", перебувають українці. Майже з усіма встановили зв'язок. Вирішили приєднати додатково посольства України в Ісламабаді до роботи з моніторингу ситуації та потреб українських громадян в Афганістані. Посольство в Таджикистані займається моніторингом вже певний час, але з огляду на розвиток ситуації, обсяг роботи зростає.

Зараз ви читаєте новину «По 153 українців в Афганістан летить евакуаційний рейс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі