вівторок, 27 лютого 2018 22:30

Площу Нємцова відкрили у Вашингтоні

Площу Нємцова відкрили у Вашингтоні
У столиці США назвали площу на честь вбитого російського опозиціонера. Фото: "Голос Америки"

У столиці США Вашингтоні назвали площу на честь вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Ініціативу перейменування в минулому році висунув сенатор-республіканець від штату Флорида Марко Рубіо. Міська рада її підтримала, повідомляє "Голос Америки".

На честь Нємцова назвали частину Вісконсін-авеню.

У церемонії найменування площі взяли участь дочка вбитого політика Жанна Нємцова, його соратник, заступник голови руху "Відкрита Росія" Володимир Кара-Мурза, а також Марко Рубіо, Співголова Гельсінкської комісії США сенатор Роджер Уікер і інші офіційні особи США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не боюсь" - в Росії проходять акції пам'яті опозиціонера Бориса Нємцова - фото

"Грубе, жорстке, зроблене в пику нам, хоча це справа американської влади, але вони думали, що вони тим самим нас зачеплять", - прокоментував перейменування голова комітету Державної Думи з міжнародних справ Леонід Слуцький.

Сполучені Штати закликають Росію дотримуватися основних прав і свобод громадян і забезпечити покарання усіх причетних до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова. Про це заявила представник Державного департаменту США Гезер Науерт.

Зараз ви читаєте новину «Площу Нємцова відкрили у Вашингтоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі