середа, 22 квітня 2020 17:31

Підприємці з Кремнієвої долини переїжджають в новозеландські бункери через коронавірус

Підприємці з Кремнієвої долини переїжджають в новозеландські бункери через коронавірус
Багато підприємців з Кремнієвої долини вирішили перечекати коронавірусний карантин у Новій Зеландії. Деякі з них - у бункерах. Фото: Reuters.

Підприємці з Кремнієвої долини перечікують пандемію у своїх бункерах у Новій Зеландії.

Про це розповів глава компанії з будівництва бункерів Rising S Co Гері Лінч. У березні йому подзвонив CEO однієї з компаній у Кремнієвій долині. Він хотів перевірити комбінацію від дверей у бункері, а також питав про водонагрівачі, необхідності брати додаткові повітряні фільтри і інші нюанси, пише Bloomberg.

До цього він не користувався цим сховком. Лінч відмовився назвати ім'я цього клієнта, але стверджує, що він усе ще в Новій Зеландії. В останні кілька років Rising S Co побудувала близько 10 приватних бункерів у цій країні.

У середньому приміщення вагою близько 150 тонн коштує $3 млн. Але цінник може піднятися і до $8 млн, якщо клієнт заплатить за додаткові опції, на зразок розкішних ванних кімнат, ігрових та спортивних залів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайське місто закрилося на карантин через найбільший спалах коронавірусу в країні

Підприємці та інвестори з Кремнієвої долини ніби завчасно готувалися до всесвітньої катастрофи. До недавнього часу це видавалося дивним хобі. Наприклад, голова Y Combinator Сем Альтман зберігав у підвалі запаси їжі, антибіотиків, води, золота, зброї та інші важливі речі на цей випадок.

Також перший інвестор Facebook Пітер Тіль отримав громадянство Нової Зеландії ще 2011 року. У нього є нерухоме майно в цій країні. До речі, Альтман у разі катастрофи збирався тікати до Тіля.

Але не всі ховаються в бункері, хоча перечекати коронавірус вирішили в тій же країні. Наприклад, підприємець і продюсер Міхай Дінулеску разом із дружиною вилетів в Окленд за 4 дні до того, як Нова Зеландія закрила кордони для іноземців.

Він живе у двоповерховому будинку з трьома спальнями на острові Уаіхеке. Він коштує $2400 в місяць. Це приблизно на третину менше, ніж доводилося платити за квартиру з двома спальнями в Сан-Франциско.

Але не варто занадто переоцінювати масштаби переїзду підприємців з Кремнієвої долини в Нову Зеландію. Той же Альтман зазначив, що не знає нікого, хто втік би в Нову Зеландію назовсім. Деякі його колеги-підприємці вирушили в долину Напа.

Альтман не чув, щоб хтось саме тікав за кордон через коронавірус, не плануючи повернутися, коли все стихне. Сам підприємець сховався у своїй квартирі в Сан-Франциско.

Молодша сестра північнокорейського диктатора Кім Йо Чжон готується на заміну брату в разі його випадкової смерті.

На пленарному засіданні центрального комітету трудової партії Північної Кореї наприкінці 2019 року було прийнято рішення, що на випадок раптової смерті Кім Чен Ина або якщо він не зможе керувати країною з інших причин, усю владу передати його сестрі Кім Йо Чжон.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці з Кремнієвої долини переїжджають в новозеландські бункери через коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі