понеділок, 13 вересня 2021 01:52

Паспорти вакцинації не будуть обов'язковими у Великій Британії

Паспорти вакцинації не будуть обов'язковими у Великій Британії
Велика Британія не вимагатиме паспорти вакцинації для відвідування нічних клубів і масових заходів. Фото: Reuters

Велика Британія не вимагатиме паспорти вакцинації для відвідування нічних клубів і масових заходів. COVID-документи також не потрібні для туристів після повернення з деяких країн.

Міністр охорони здоров'я і соціальних справ Великої Британії Саджид Джавід повідомив також, що вважає недоцільним ПЛР тестування, яке повинні проходити туристи.

"Тест ПЛР, який потрібно після повернення до Великої Британії з деяких країн. Я хочу спробувати позбутися від нього якомога швидше", – сказав Саджид Джавід.

Про такі наміри уряду Великої Британії пише й The Times. Зокрема, ЗМІ повідомляють, що прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосить наступного тижня про відмову від запропонованої схеми обов'язкової сертифікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пояснили, як отримати Covid-сертифікат у "Дії"

Компанії, які вже вимагають підтвердження вакцинації, зможуть продовжити роботи це надалі, але нова схема протиепідеміологічних заходів буде вводити носіння масок і віддалену роботу тільки в тому випадку, якщо показники захворюваності виростуть. ЗМІ також повідомляють, що ймовірно, в уряді одночасно оголосять й про старт вакцинації населення третьою, бустерною дозою вакцин.

Міністерство охорони здоров'я готує технічне рішення щодо видавання "зеленого" й "жовтого" сертифіката. "Зелений" внутрішній сертифікат про повну вакцинацію проти Covid-19 діятиме рік, а "жовтий" сертифікат про отримання першої дози вакцини діятиме до завершення імунізації.

Зараз ви читаєте новину «Паспорти вакцинації не будуть обов'язковими у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі