вівторок, 24 листопада 2020 16:53

Опозиційному лідерові Білорусі Бабарико офіційно пред'явили звинувачення

Опозиційному лідерові Білорусі Бабарико офіційно пред'явили звинувачення
Бабарико провину не визнає. Фото: TUT.BY

Білоруському опозиціонерові, ексголові правління ВАТ "Белгазпромбанк" Віктору Бабарико пред'явили звинувачення за фактами отримання хабарів організованою групою в особливо великих розмірах і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

Бабарико провину не визнає, повідомляє пресслужба КДБ Білорусі.

"Організатору злочинної діяльності, колишньому голові правління ВАТ "Белгазпромбанк" пред'явлено звинувачення у скоєнні злочинів за фактами отримання хабарів організованою групою в особливо великому розмірі, а також відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом в особливо великому розмірі. Усі фігуранти повністю визнали свою провину в інкримінованих злочинах, за винятком Бабарика", - йдеться в повідомленні.

Заступникам голови правління банку Сергію Шабану, Олександру Ільясюку, Кирилу Бадею, Дмитру Кузьмичу, а також колишньому 1-му заступнику голови правління Олексію Задойко і заступнику голови правління Сергію Добролету також пред'явили звинувачення у отриманні хабара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська увійшла у сотню найвпливовіших жінок світу

18 червня правоохоронці Білорусі заарештували Віктора Бабарика, який оголосив про намір балотуватися у президенти, нібито через підозри в керуванні злочинною організацією. Його сина Едуарда також взяли під варту.

Бабарика-старшого звинуватили у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків і даванні хабаря.

До травня 2020 року Віктор Бабарико очолював "Белгазпромбанк".

Посаду покинув через участь у президентських перегонах у Білорусі. Одразу після проголошення наміру балотуватися у президенти правоохоронці почали тиск на банк. Олександр Лукашенко звинуватив Бабарика, якого називали його головним конкурентом на виборах, у корупції.

Зараз ви читаєте новину «Опозиційному лідерові Білорусі Бабарико офіційно пред'явили звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі