субота, 31 грудня 2022 11:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Майже 80% поляків вважають війну в Україні загрозою для своєї держави – опитування

Майже 80% поляків вважають війну в Україні загрозою для своєї держави – опитування
Президенти України та Польщі Володимир Зеленський та Анджей Дуда під час зустрічі у Польщі 22 грудня 2022 року.  Фото: ОП

Більшість поляків вважають повномасштабну війну Росії проти Україні серйозною загрозою для своєї країни.

Про це свідчать результати останнього опитування Центру досліджень громадської думки (CBOS), пише "Польське радіо".

Згідно з ним, близько 78% мешканців Польщі вважають, що війна в Україні загрожує безпеці їхньої країни. На думку 18% респондентів, війна не загрожує Польщі.

Серед опитаних переважає переконання, що війна не пошириться на інші країни. Так вважають 43% респондентів. При цьому 29% опитаних вважають, що війна загострюватиметься.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляків запитали, чи вплине падіння ракети у Пшеводові на відносини з Україною

73% опитаних вважають, що Польща може бути впевнена у залученні союзників до можливої оборони своїх кордонів, і 20% не мають такої впевненості.

Також респондентів запитали, чи має Польща, на їхню думку, приймати українських біженців. 26% вибрали варіант "безперечно так", а 53% – "скоріше так". Категорично проти висловилися лише 4% опитаних.

Опитування проведене з 28 листопада до 11 грудня, воно охопило 1018 дорослих жителів Польщі.

Раніше повідомлялося, що більшість громадян Польщі (77,5%) підтримують подальше надання Варшавою військової техніки та озброєння для ЗСУ. Проти цього виступають 18,3% респондентів, а 4,2% – утрималися.

Зараз ви читаєте новину «Майже 80% поляків вважають війну в Україні загрозою для своєї держави – опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі