вівторок, 03 липня 2018 14:53

Один на мільйон: зафіксували унікальний випадок
9

Близнюки Харпер (ліворуч) та Квінн Бейлі
Фото: Swns
Близнюки Харпер (ліворуч) та Квінн Бейлі
Захворювання Харпер Бейлі не побачили під час УЗД досліджень.
Мати Нікола з двійнятами та старшим сином Лукасом.
Діти сім'ї Бейлі

У родині 32-річних Ніколи і Тодда Бейлі з Шеффілда, Велика Британія, народилися незвичні двійнята. Один з малюків має генетичне захворювання - синдром Дауна.

Цей випадок назвали "один на мільйон". Лікарі не знали про хворобу, поки дитина не народилася, повідомляє Metro.co.uk.

Харпер народилася першою - на 38 хв. раніше за сестру Квінн, 15 лютого в лікарні Роттерхама.

Після пологів лікарі вибачилися за те, що не розпізнали патологію. Але пара не сприймає захворювання Харпер негативно. Вважають, що лікарі зробили все, що могли.

"Все, що я добре пам'ятаю, це лікаря, який говорить: "Прошу вибачення". Але як тільки я побачила своїх дітей, моє серце розтало. Обоє були такі чудесні. Під час УЗД спеціалісти не виявили ніяких відхилень у розвитку", - говорить матір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де та коли слід робити тест на батьківство

Жінка запевняє, що близнюки мають тісний зв'язок одне з одним. Молодша Квінн ревнує Харпер, бо в старшої вже відросло волосся.

"Квінн заздрить, бо вона має лише білявий пух на голові, тоді як Харпер вже має сяючий хвостик каштанового волосся. Харпер почала посміхатися раніше, ніж її молодша сестра", - говорить Нікола.

Автор: Swns
  Нікола і Тодд разом з двійнятами і сином Лукасом.
Нікола і Тодд разом з двійнятами і сином Лукасом.

Коли старшій з двійнят буде 6 років, їй зроблять операцію на серці. Патології серця характерні для дітей з таким синдромом. Мама немовлят говорить, що дітей неможливо порівнювати, бо вони різні.

"Через негативне сприйняття синдрому Дауна, люди дивляться на неї настрожено. Іноді ми чуємо такі коментарі, як "це дитина Дауна" або "я знаю дівчину Дауна". Вона - не дитина Дауна, вона має синдром Дауна", - каже вона.

У пари є ще старший на кілька років син Лукас, який дуже чекав на зустріч із сестрами. У Великій Британії майже 40 тис. людей мають синдром Дауна. За словами експертів, шанс народити одного з близнюків із синдромом - 1 до мільйона.

Юрист 27-річна Хінду Кає-Кісамбіра із англійського Суррея народила 2 хлопчиків та 2 дівчаток на 32-му тижні вагітності. Діти важать менше 2 кг. Вага найменшої дитини - майже 1 кг. Хінду уже має 2-річного сина.

Зараз ви читаєте новину «Один на мільйон: зафіксували унікальний випадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі