середа, 23 жовтня 2024 12:52

Чергова погроза ядеркою: Кім Чен Ин наказав привести установки в бойову готовність

Чергова погроза ядеркою: Кім Чен Ин наказав привести установки в бойову готовність
Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин віддав наказ підготувати установки в бойову готовність Фото: Shutterstock

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав стратегічні ракетні бази.

Під час візиту він наказав своїм військовим бути готовими завдати контрудару ворогам "у будь-який час", повідомляє Bloomberg.

Медіа оперує на фотографії, що були оприлюднені Центральним телеграфним агентством КНДР. На цих знімках видно, як Кім Чен Ин зустрівся з одним із чиновників поруч з міжконтинентальними балістичними ракетами, які призначені для "доставлення ядерної боєголовки на материкову частину США".

Під час інспекції північнокорейський диктатор поскаржився, що нібито ядерні сили Сполучених Штатів становлять "постійно загрозу, що зростає" й змушують КНДР посилювати свою систему стримування, щоб завдати стратегічного контрудару "ворогам у будь-який час за різних обставин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов сказав, що попросила Північна Корея у Росії в обмін на ракети та людей

"Він наголосив на необхідності подальшої модернізації та укріплення стратегічних ракетних баз і приведення всіх баз у повну готовність до ретельної протидії" - пишуть медіа Північної Кореї.

Тим часом автори Bloomberg наголошують, що провокації з боку Пхеньяна є звичним явищем та спрямовані на спробу привернути увагу до своєї "військової могутності" напередодні президентських виборів у Штатах, що заплановані на 5 листопада.

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про кінець відносин із Сеулом. Він назвав Південну Корею чужою і ворожою державою.

Зміни в альянсі між Південною Кореєю та США, а також їхні удосконалені військові маневри, підкреслюють необхідність зміцнення ядерного стримування з боку Північної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Чергова погроза ядеркою: Кім Чен Ин наказав привести установки в бойову готовність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі