вівторок, 01 січня 2019 13:10

ОБСЄ очолила нова країна: як це позначиться на Україні

ОБСЄ очолила нова країна: як це позначиться на Україні
ОБСЄ очолила Словаччина. Фото: dsnews.ua

Словаччина почала головувати в ОБСЄ.

Головним буде міністр закордонних справ країни Мирослав Лайчак, повідомляє прес-служба організації.

Зазначається, що словацьке головування зосередить свою увагу на трьох напрямках 2019 року: запобігання, посередництво і пом'якшення конфліктів, приділяючи особливу увагу людям, яких вони зачіпають, забезпечення безпечнішого майбутнього і сприяння ефективній багатосторонності.

Лайчак висловився щодо ситуації в Україні.

"Подальша криза в Україні та навколо неї є однією з найважливіших проблем нашої спільної безпеки. Словаччина активно братиме участь у всіх зусиллях щодо зниження напруженості, зміцнення довіри і розвитку діалогу. Під час нашого головування ми прагнутимемо до вкрай необхідного поліпшення умов життя постраждалого населення ( Донбасу) за допомогою цільових проектів. Ми підтримуватимемо повне виконання існуючих зобов'язань, в тому числі зобов'язань щодо повного дотримання припинення вогню і виведення важких озброєнь. Забезпечення безпечного і безперешкодного доступу для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вкрай важливе", – сказав голова МЗС Словаччини і новий голова ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки танків та БМП: на Донбасі зафіксували скупчення техніки бойовиків

За час роботи Тристоронньої контактної групи обміняли понад тисячу осіб, які перебували в полоні бойовиків ОРДЛО. Про це заявив надзвичайний і повноважний посол України у Білорусі Ігор Кизим.

Говорячи про конфлікт на Донбасі, він підкреслив, що "усі ключі від вирішення конфлікту знаходяться в Москві".

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ очолила нова країна: як це позначиться на Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі