пʼятниця, 17 грудня 2021 04:38

Обігнав The Weeknd: альбом зі співом австралійських птахів увійшов у топ чарту

Обігнав The Weeknd: альбом зі співом австралійських птахів увійшов у топ чарту
Реліз альбому відбувся 3 грудня. Фото: pixabay.com

В Австралії музичний альбом зі співом птахів, які перебувають під загрозою вимирання, потрапив у п'ятірку найкращих музичних чартів країни.

Альбом під назвою Songs of Disappearance створила організація BirdLife Australia, пише BBC.

"Платівка містить щебетання 53 видів австралійських птахів, які перебувають під найбільшою загрозою зникнення. В альбомі використали записи Девіда Стюарта — звукооператора дикої природи, який понад 30 років збирає рідкісні звуки дикої природи Австралії", - йдеться у публікації.

Реліз альбому відбувся 3 грудня. У соціальних мережах запустили кампанію, спрямовану на те, щоб він потрапив до австралійських музичних чартів продажів Aria. Це спрацювало: Songs of Disappearance увійшов в історію, ставши першим у своєму роді альбомом, який потрапив у ТОП-5 найкращих.

Альбом перевершив у чарті таких виконавців, як ABBA, The Weeknd, Майкл Бубле та Мерая Кері. Доходи від продажу підуть на природоохоронні проєкти BirdLife Australia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісня американського репера знизила кількість самогубств у країні

Згідно з дослідженням Університету Чарльза Дарвіна, кожен шостий австралійський птах наразі перебуває на межі зникнення, а це 216 із 1 299 видів. Дослідження, у якому брали участь понад 300 орнітологів, показало, що зміна клімату наближає види до загибелі. Окрім цього, масштабні лісові пожежі 2019-2020 років спустошили їхнє середовище. За оцінками BirdLife Australia, кількість видів птахів, які перебувають під загрозою зникнення, збільшилася на 25%.

У США визнали вимерлими 23 види тварин і рослин. Влада країни не змогла підтвердити існування достатньої кількості їхніх представників у природі. Деякі з видів не фіксували вже понад 100 років. У перелік потрапили 11 птахів, один кажан, дві риби, рослина й вісім видів мідій.

Зараз ви читаєте новину «Обігнав The Weeknd: альбом зі співом австралійських птахів увійшов у топ чарту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі