середа, 09 травня 2018 10:21

Новий конфлікт на Близькому Сході - Трамп знову грає на руку Путіна

Новий конфлікт на Близькому Сході - Трамп знову грає на руку Путіна
Верховний правитель Ірану, аятолла Алі Хаменеї

Умовляння європейських лідерів не вплинули на думку Дональда Трампа і він розірвав угоду між США і Іраном.

"Нічого хорошого із цього не буде - Іран почне збагачення урану і запустить програму створення ядерної зброї. Вони бачать, що з Кім Чен Ином, у якого бомба є, всі носяться, як з писаною торбою. Трамп йому вже не погрожує, навіть хвалить його і хоче переговорів. Цілком логічно, що аятолли не проти такого ж ставлення і до себе. Але Ізраїль зробить все можливе і навіть неможливе, щоб не допустити появи у Тегерана атомної бомби", - пояснив Іван Яковина, кореспондент видання "Новое время".

Військового конфлікту практично не уникнути.

"Найімовірніше, ізраїльські літаки спробують розбомбити іранські ядерні об'єкти – заводи, НДІ та сховища. Трамп цій справі, звичайно, допоможе. На Близький Схід вже потихеньку стягуються американські авіаносці. Якою буде відповідь Ірану, теж ясно. Він запустить тисячі або навіть десятки тисяч ракет по Ізраїлю, по американських базах на Близькому Сході і по нафтових промислах в Саудівській Аравії. Частину ракет позбивають, частина не влучить, але дуже багато своїх цілей досягнуть. Одночасно з цим, ліванське угруповання "Хізболла" скористається хаосом і почне обстрілювати своїми ракетами північ Ізраїлю. Вона це робила багато разів. Ізраїль, звичайно, відповість, введе війська до Лівану".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США ввели нові санкції проти "Рособоронекспорту".

Російські війська із Сирії перекидаються до Лівану, де планується загострення. Кремль продовжить співпрацю з Тегераном після виходу США з угоди з іранського атому. Всі конфлікти призведуть до економічних наслідків.

"Один наслідок точно відомий: ціни на нафту злетять до небес. Нафтові трейдери розуміють, що якщо поставки з регіону Перської затоки припиняться, то світ залишиться без третини всієї своєї нафти. Це викличе гігантський дефіцит і стрибок цін. Виграє від цього тільки один гравець - Росія. Мені іноді здається, що Москва платить Трампу, щоб він хоча б просто погрожував Ірану – навіть такі слова потужно підвищують нафтові ціни".

На пресконференції у Білому домі президент США Дональд Трамп заявив, що США виходять із ядерної угоди з Іраном. Трамп заявив, що іранська угода "дефектна в своїй основі". Вона не обмежує доступ лідерів терористів до виготовлення ядерної зброї. Це може призвести до гонки озброєнь на Ближньому сході. Також Трамп підписав обіцяний меморандум. Він вводить проти Ірана нові санкції. Вони будуть найвищого рівня.

Зараз ви читаєте новину «Новий конфлікт на Близькому Сході - Трамп знову грає на руку Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі