пʼятниця, 25 лютого 2022 10:28

"Не лишить жодного непошкодженого фрагмента на цьому режимі" - очільниця британського МЗС розповіла про санкції проти РФ

"Не лишить жодного непошкодженого фрагмента на цьому режимі" - очільниця британського МЗС розповіла про санкції проти РФ
Очільниця британського МЗС Ліз Трасс розповіла про санкції проти РФ. Фото: biz.censor.net

Перелік заходів, які матиме Росія від західного санкційного пакету, навела очільниця британського Foreign Office Ліз Трасс.

Про це написала колонку, яку опублікував портал британського уряду та видання The Guardian.

"Безпрецедентний пакет санкцій не лишить жодного непошкодженого фрагмента на цьому режимі", - пише міністерка закордонних справ.

Зокрема покарають "понад сотню компаній та олігархів із серця російської еліти - від найбільшої оборонної компанії та другого найбільшого банку (ВТБ) до найближчого кола Путіна". За її оцінками, санкції коштуватимуть їм "сотні мільйонів фунтів".

Заморозять активи кількох російських банків у Британії, Росія не зможе позичати в Британії тощо.

Суттєво посилять обмеження для експорту в Росію, щоб завдати удару по електроніці, телекому та авіакосмічній індустрії. Під персональні санкції підпаде мільярдер Кирил Шамалов, колишній зять Путіна. Також посилять санкції проти Білорусі.

Водночас у переліку санкційних заходів немає жодної згадки про заборону для підприємств та установ із Росії використовувати платіжну систему SWIFT.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада негайно вводить санкції проти Росії

Окремо Ліз Трасс обурилася тому, що Росія брехала західним посадовцям.

"Міністр Сергій Лавров прямо казав мені, що Росія не піде на вторгнення. А минулого тижня вони заявляли про початок відведення сил. Вони брехали світові та власному народу знову й знову", - написала вона.

Трасс нагадала, що Британія очолила рух за накладання найжорсткіших санкцій на державу-агресора, надала Україні допомогу у вигляді зброї та фінансової підтримки, а також повідомила, що їде переконувати колег у необхідності посилити тиск на Росію.

Очільниця британського МЗС підкреслила, що санкції не будуть тимчасовими, її країна готова посилювати тиск доти, доки Росія не відновить територіальну цілісність України.

Нові санкції проти Росії зачеплять 70% її банківського ринку і головні державні компанії.

Постраждають і оборонні підприємства, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн уTwitter.

Зараз ви читаєте новину «"Не лишить жодного непошкодженого фрагмента на цьому режимі" - очільниця британського МЗС розповіла про санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі