понеділок, 08 листопада 2021 14:51

Назвали кількість людей на межі голоду у світі

Назвали кількість людей на межі голоду у світі
Одне із місць можливого голоду – Мадагаскар / Reuters

Кількість людей, які перебувають на межі голоду, у світі збільшилася на 3 млн протягом року через конфлікти, зміни клімату та пандемію Covid-19. Про це заявила ООН.

Продовольча агенція ООН повідомила, що кількість людей, які перебувають на межі голоду у 43 країнах, зросла до 45 млн. Про це повідомляє Al Jazeera.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під тюрмою, де сидить Саакашвілі, розбили намети і голодують

Стрибок з 42 млн до 45 млн осіб за рік багато в чому стався через додавання ще трьох мільйонів людей в Афганістані.

ООН повідомляє, що вартість запобігання голоду у світі становить близько $7 млрд, порівняно з $6,6 млрд на початку року.

Сім'ї, які стикаються з гострою проблемою відсутності їжі, змушені робити жахливий вибір, рано видавати дітей заміж, забирати їх зі школи або годувати сараною, диким листям чи кактусами.

Численні посухи в Афганістані у поєднанні з економічним спадом довели сім'ї до крайнощів, тоді як близько 12,4 млн людей у ​​Сирії не знають, де дістати їжі – це більше, ніж будь-коли протягом десятирічного конфлікту у цій країні.

Зростання можливого голоду також спостерігається в Ефіопії, Гаїті, Сомалі, Анголі, Кенії та Бурунді.

Біля Перемишлян на Львівщині 8 листопада розкопали бочки, наповнені зерном. Історики вважають, що зерно сховали під час голоду 1947-го. Бочки виявили чорні археологи.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість людей на межі голоду у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі