понеділок, 07 жовтня 2024 12:34

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО не дозволяє Польщі збивати російські ракети

НАТО не дозволяє Польщі збивати російські ракети
Прикордонні держави розчаровані позицією НАТО. Фото: pixabay.com

Польща "конституційно зобов'язана" збивати ракети, що прямують на її територію.

Але НАТО забороняє це робити, сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Оглядач The Times Едвард Лукас вказав, що якщо Росія викликає у прикордонних країн НАТО страх, то США - розчарування через свою нерішучу позицію.

"Деякі представники прикордонних держав вважають, що кілька років тому США відповіли на серйозну російську кібератаку короткочасним відключенням електрики в Москві. Вони хотіли б отримати таку ж сильну відповідь на набагато частіші атаки на них", - зазначає аналітик.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс сказав, що у США "є засоби, щоб проводити реальні червоні лінії, коли вони цього хочуть, то чому ми не можемо зробити це для НАТО?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бездіяльність Польщі: в чому небезпека

Аналітик вказав, що Польща і країни Балтії та Скандинавії сподіваються, що Україна зможе перемогти. Але вони побоюються, що Росія може здобути перемогу завдяки перевазі у чисельності.

"Як би не закінчилася війна, за кілька років Росія буде готова до нової війни. НАТО не готове до цього, у нього немає достатніх запасів, планів і зброї. Тому Польща та її регіональні союзники спішно готуються до найгіршого і до того, щоб у разі потреби битися поодинці", - підсумував Лукас.

Під час масованих ракетних ударів РФ по Україні Польща часто піднімає в небо свою авіацію.

У Повітряних силах ЗСУ вважають, що з технічної точки зору Польща може закрити небо над західними областями України з допомогою своїх установок Patriot. Однак, для цього потрібна політична воля.

Зараз ви читаєте новину «НАТО не дозволяє Польщі збивати російські ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі