вівторок, 15 лютого 2022 19:15

Треба діяти: глава МЗС Латвії відреагував на заклик Думи визнати незалежність ЛДНР

Треба діяти: глава МЗС Латвії відреагував на заклик Думи визнати незалежність ЛДНР
Глава МЗС Латвії Едгарс Ринкевичс закликав до нових санкцій, якщо РФ визнає "незалежність" ОРДЛО. Фото: Ārlietu ministrija

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс засудив заклик Держдуми РФ до президента Володимира Путіна визнати "незалежність" окупованих районів Луганської і Донецької областей.

У такому разі ЄС має накласти нові санкції. Про це він заявив у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента відреагували на рішення Держдуми щодо ЛДНР

"Резолюція Держдуми Росії, яка закликає визнати так звані ДНР і ЛНР суверенними державами, викликає осуд і суперечить міжнародному праву. Якщо Росія зробить крок у цьому напрямку, ЄС має діяти і застосувати санкції", - наголосив Едгарс Ринкевичс.

Держдума Росії 15 лютого проголосувала за те, щоб направити звернення до президента з проханням визнати "незалежними" окуповані райони Донецької і Луганської областей.

МЗС України заявило, що цей крок буде свідомим виходом з Мінських домовленостей.

Путін у спілкуванні з пресою уник чіткої відповіді на запитання, чи планує визнати незалежність самопроголошених "республік".

Зараз ви читаєте новину «Треба діяти: глава МЗС Латвії відреагував на заклик Думи визнати незалежність ЛДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі