понеділок, 16 жовтня 2017 11:30

На Telegram наклали великий штраф за відмову співпрацювати з ФСБ

На Telegram наклали великий штраф за відмову співпрацювати з ФСБ
Суддя Мещанського району Москви Юлія Данильчик оштрафувала мессенджера Telegram на 800 тисяч рублів Фото: Apps4Life

Суддя Мещанського району Москви Юлія Данильчик оштрафувала мессенджера Telegram на 800 тисяч рублів за відмову надати ФСБ ключі для декодування переписки користувачів. Це рішення, швидше за все, стало першим застосуванням такої статті в російській історії.

Штраф 800 тисяч рублей - мінімальне покарання для юридичної особи за частинами 2.1 статті 13.31 Кодексу про адміністративні правопорушення. Максимальна санкція - штраф мільйонів рублів. Про це повідомляє Медуза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У роботі соцмереж стався збій

У представників Telegram є десять днів на оскарження рішення. Якщо це не буде зроблено і рішення вступить в силу, Росконнадзор повинен надати місіонеру не менше 15 днів на виконання вимог закону про передачу ключів ФСБ.

По закінченні цього терміну мессенджер може бути заблокований на території Росії.

Україномовні користувачі Telegram скоро зможуть користуватися ним рідною мовою. Про це повідомив засновник додатку Павло Дуров на своєму Telegram-каналі.

Зараз ви читаєте новину «На Telegram наклали великий штраф за відмову співпрацювати з ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі