четвер, 23 грудня 2021 16:25

МЗС спростувало слова Путіна про підготовку Україною наступу на Донбасі

МЗС спростувало слова Путіна про підготовку Україною наступу на Донбасі
Путін під час щорічної пресконференції заявив, що начебто Україна планує наступ на окуповані росіянами частини Донецької та Луганської областей / Reuters

У Міністерстві закордонних справ України кажуть, що слова глави Кремля Володимира Путіна про нібито підготовку Україною "військової операції" на Донбасі, неправдиві.

Про це розповів речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі "УП".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО є ті, хто не хоче сваритися з Москвою - посол України при Альянсі

"Заява президента Росії про нібито підготовку Україною військової операції на Донбасі не є правдою. Україна прагне винятково миру. Постійні зусилля українського керівництва для зрушення з місця мирного процесу, насамперед у "нормандському форматі", яскраво ілюструють відданість України політико-дипломатичному шляху врегулювання збройного конфлікту", - сказав Ніколенко.

В МЗС України закликали Росію сконцентруватися на виконанні домовленостей про припинення вогню і завершенні збройного конфлікту на Донбасі.

На початку 2022 року в Женеві відбудеться двостороння зустріч між Росією та США. На зустрічі порушуватиметься питання про нерозширення меж НАТО. Про це заявив Путін на пресконференції 23 грудня.

Зараз ви читаєте новину «МЗС спростувало слова Путіна про підготовку Україною наступу на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі