четвер, 29 березня 2018 08:39

Мюллер виявив нові контакти команди Трампа з росіянами

Мюллер виявив нові контакти команди Трампа з росіянами
Мюллер виявив нові контакти команди Трампа з росіянами Фото: Reuters.

Розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера виявило зв'язок колишнього високопосадовця в кампанії Трампа Ріка Гейтса з екс-представником російської розвідки під час президентської кампанії.

Їхній зв'язок суттєвий, оскільки кримінальні звинувачення, висунуті проти Гейтса і Манафорта, стосуються лише їх лобістської діяльності в інтересах України до президентських виборів 2016 року. Це не зачіпає їх діяльність під час передвиборної кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній радник Трампа відмовився свідчити про російське втручання у вибори

Гейтс минулого місяця визнав свою провину в неправдивих свідченнях ФБР і шахрайстві, погодившись співпрацювати з розслідуванням Мюллера про російське втручання у вибори 2016 року і можливу змову між Москвою і передвиборчим штабом Трампа, пише Reuters.

Опис "Особи А" в судових записах, мабуть, відповідає опису Костянтина Килимника, українця, який працював на Манафорта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вимагає від США офіційного запиту про втручання РФ у вибори

Коли Килимник працював на Януковича в команді Манафорта, там теж підозрювали, що він доповідає у Москву, однак не надавали цьому значення.

Президент США Дональда Трамп заперечує будь-яку змову з росіянами, так само як і російський уряд. Гейтс визнав себе винним у брехні ФБР та погодився співпрацювати зі слідством. Пол Манафорт заперечує всі звинувачення проти нього, висунуті слідством Мюллера.

Зараз ви читаєте новину «Мюллер виявив нові контакти команди Трампа з росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі