неділя, 04 листопада 2018 15:37

"Ми з росіянами будемо відповідати" - Лукашенко пригрозив Польщі

"Ми з росіянами будемо відповідати" - Лукашенко пригрозив Польщі
Лукашенко пообіцяв дати відповідь у разі розміщення на території Польщі американської бази. Фото: АиФ

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що розміщення нової американської бази на території Польщі змусить Білорусь і Росію дати адекватну відповідь.

Про це Лукашенко сказав, спілкуючись з жителями у Вітебській області, передає БЕЛТА.

"Я міністру закордонних справ (Польщі. - Ред.) сказав - він виступав у нас в Мінську: ми з вами воювати не збираємося. Тому не треба створювати зайві бази. В іншому випадку ми з росіянами повинні будемо відповідати. Значить, ми будемо змушені щось розміщувати, щоб вам протидіяти", - сказав Лукашенко.

Крім того білоруський президент розповів, що виступаючи цього тижня перед учасниками зустрічі Основної групи Мюнхенській конференції з безпеки, закликав Захід "цінувати Білорусь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко розповів, як врегулювати ситуацію на Донбасі

"Я їм казав: цінуйте Білорусь, не треба проти нас санкції вводити. І наркота, і бандитизм, і ядерні елементи, і незаконна міграція - все через нас йде на Захід. Ми їх ловимо, відловлюємо за власний рахунок ", - наголосив Лукашенко.

Президент Польщі Анджей Дуда під час переговорів із президентом США Дональдом Трампом запропонував створити на території своєї країни постійну американську військову базу. Її вже назвали "фортом Трампа".

Зараз ви читаєте новину «"Ми з росіянами будемо відповідати" - Лукашенко пригрозив Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі