неділя, 02 жовтня 2022 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Могилізація" в РФ триває: до Криму й під російський Ставрополь прибули тисячі солдатів

"Могилізація" в РФ триває: до Криму й під російський Ставрополь прибули тисячі солдатів
На території країни-загарбниці Російської Федерації тривають заходи часткової мобілізації. Фото: eastnews.ua

На території країни-загарбниці Російської Федерації тривають заходи часткової мобілізації.

З 30 вересня військові частини ворога, які базуються на тимчасово окупованому півострові Крим, приведені в повну бойову готовність. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні 2 жовтня.

"Відомо про формування на території півострова мотострілецької дивізії завдяки відмобілізованому чоловічому населенню Автономної Республіки Крим, Краснодарського краю та Республіки Адигея. До пункту постійної дислокації 810-ї окремої бригади морської піхоти, що базується в Севастополі прибули близько 2000 відмобілізованих осіб", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федоров розповів про мобілізацію на окупованій частині Запоріжжя

У російському місті Будьонновськ Ставропольського краю до 205-ї окремої мотострілецької бригади 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу за мобілізацією прибуло близько 5 тис. осіб.

"У пункті постійної дислокації частини розміщено близько 3000, решта – у наметовому містечку на полігоні Ніколо-Олександрівський. Зазначений особовий склад розпочав заняття з вишколу", – зазначив Генштаб.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив "часткову" мобілізацію. Того ж дня протести проти мобілізації відбулися в Москві, Санкт-Петербурзі й низці російських міст.

У Республіці Дагестан місцеві жителі вступають у сутички з поліцією.

Зараз ви читаєте новину «"Могилізація" в РФ триває: до Криму й під російський Ставрополь прибули тисячі солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі