четвер, 02 вересня 2021 13:44

Мільйонери не можуть "викурити" безхатька, який оселився навпроти
4

Авхі почав жити в печері під час пандемії в минулому році
Фото: Stuff Limited
Авхі почав жити в печері під час пандемії в минулому році
Авхі почав жити в печері під час пандемії в минулому році
Авхі почав жити в печері під час пандемії в минулому році

Мільйонери-домовласники в Новій Зеландії намагаються і не можуть виселити безхатька, який живе в печері навпроти. За їхніми словами, він "псує їм краєвид" із будинків на березі моря.

64-річний Авхі із племені маорі почав жити в печері через дорогу від багатих домовласників у новозеландському пляжному містечку Маунт-Маунґані торік. Про це пише The Sun.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовий хоче помити всіх безпритульних Львова

"Дім" Авхі видно з чималих терас величезних будинків за два кроки від одного з найвідоміших пляжів у країні. Усередині графітової печери є ліжко, полиці й навіть килимок на підлозі. Іграшкові машинки та плюшеві ведмедики, залишені дітьми на пляжі, прикрашають вхід у печеру.

Авхі сказав, що після того, як його вигнали із сусіднього парку на початку пандемії, він хотів "десь зігрітися". Відтоді, як оселився в печері, багаті сусіди борються за його виселення. Навіть заручилися підтримкою місцевого депутата.

Мільйонери скаржаться, що приятелі Авхі п'ють і галасують до ранку в печері. Що вони проникають на прилеглі будівельні майданчики та влаштовують там пожежі.

"Якби в мене була іпотека на кілька мільйонів доларів, я б відчув те саме, захотів виселити такого сусіда. Визнаю, це складно, і ми не хочемо втратити співчуття. Це сумна історія. І також влучна метафора для міста - у нас чи не найдорожча нерухомість у Новій Зеландії, але також є безпритульнысть і соціальні проблеми", - каже депутат.

Виконавчий директор місцевої міської ради каже, що скарги передали в поліцію. Авхі відвідали поліцейські й працівники міськради. Але вони не можуть його виселити, оскільки там немає житла.

"Я не збираюся жити тут вічно, але хотів би залишитися якомога довше, поки не знайду щось краще", - каже Авхі.

Благодійна організація для бездомних "Під зорями" піклується про нього - приносить їжу.

Авхі раніше працював у лісовому господарстві, зводив будинки. Його сім'я була з цього міста. Ходив тут у школу, поїхав, одружився, мав п'ятьох дітей. Мати померла, тож він повернувся додому. З родиною та дітьми посварився, оселився в рідному місті. Каже, йому подобається бути безхатьком. Авхі катається на старому велосипеді та прихистив цуценя. Живе в печері вже понад 18 місяців.

Фотограф зі Львова Юрій Дячишин звинуватив французький бренд Vetements у плагіаті. У колекції одягу весна-літо на 2022 рік показали образи, які схожі на знімки львівського безхатька Славка. Той став відомим завдяки серії Slavik's fashion, яку зняв Дячишин ще в 2011-2013 роках.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонери не можуть "викурити" безхатька, який оселився навпроти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі