вівторок, 15 грудня 2020 11:51

Мільярдер-скнара не хотів платити за викраденого онука

Мільярдер-скнара не хотів платити за викраденого онука
Гетті та його викрадений онук / New York Post

15 грудня 1973-го знайшли живим, викраденого онука мільярдера Пола Гетті. Його відшукали неподалік Неаполя через 5 місяців після викрадення італійською бандою.

Гетті, який став найбагатшою людиною світу 1957 року, спочатку відмовився заплатити викуп $17 млн за 16-річного онука, але, врешті, погодився, коли в редакцію газети в Римі прислали відрубане праве вухо хлопця. Мільярдер домігся звільнення онука, заплативши $2,7 млн - максимальну суму, яку, за його словами, зміг зібрати.

Гетті народився в Міннеаполісі, США, 1892-го. Успадкував від батька невелику нафтову компанію. Завдяки управлінню і вмілим маніпуляціям на фондовому ринку незабаром перетворив Getty Oil на фінансову імперію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кевіна Спейсі вирізали зі стрічки, щоб не псувати її імідж

До 1968-го його статки перевищили $1 млрд. Він 5 разів одружувався і розлучався, а також мав серйозні проблеми у відносинах з більшістю зі своїх 5 синів.

Останні 25 років життя Гетті жив неподалік Лондона в маєтку, оточеному подвійним парканом з колючого дроту, а також з охороною та з 20 вівчарками.

Крім цього, був відомим скнарою. Через 3 роки після сплати викупу за свого онука Гетті помер у віці 83 років.

Його діти і колишні дружини запекло боролися за спадок, але, врешті, велика частина статків пішла в Музей Пола Гетті в Лос-Анджелесі. Це найбагатший музей на планеті. Його колекції коштують близько $7 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдер-скнара не хотів платити за викраденого онука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі