понеділок, 18 жовтня 2021 17:39

МЗС України закликало Росію припинити провокації проти ОБСЄ

МЗС України закликало Росію припинити провокації проти ОБСЄ
У Донецьку встановили намети перед готелем Park Inn, де розміщується місія ОБСЄ / Reuters

МЗС України закликало Росію припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.

Відповідну заяву зробив речник МЗС Олег Ніколенко, йдеться на сайті міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецькій області місію ОБСЄ заблокували, на Луганщині вона працює вільно

"Перешкоджання Росією роботі місії ОБСЄ на тимчасово окупованій території - неприпустимі. Блокування і тиск на спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецьку - зусилля Росії з руйнування Мінських домовленостей і роздмухування збройного конфлікту. У вересні росіяни позбавили проїзд місії на російських пунктах пропуску через державний кордон "Гуково" й "Донецьк", аби унеможливити спостереження, і приховати від світу незаконне постачання зброї, боєприпасів і найманців із Росії в Україну. Мандат ОБСЄ передбачає безпечний і надійний доступ по всій території України для моніторингу ситуації в зоні російсько-українського конфлікту. Закликаємо Росію припинити провокації проти ОБСЄ, розблокувати їх пересування, гарантувати доступ на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, і гарантувати безпеку", - заявив Ніколенко.

Місія ОБСЄ фактично призупинила роботу в так званій ДНР через "протести" біля її штаб-квартири в Донецьку. Невідомі спортивні молодики вимагають звільнення члена ЛНР Андрія Косяка, якого затримали українські військові 13 жовтня. Також ДНР заблокувала базу місії в Горлівці й не пустила патруль через блокпост під Донецьком. ЛНР же відкликала гарантії безпеки на лінії зіткнення і обмежила пересування спостерігачів місії до звільнення Косяка.

Опублікували відео затримання Косяка на Донбасі. Він намагався представитися працівником ОБСЄ, написав журналіст Андрій Цаплієнко.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України закликало Росію припинити провокації проти ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі