середа, 28 жовтня 2020 12:13

Медиків із підтвердженим Covid-19 просять продовжувати працювати

Медиків із підтвердженим Covid-19 просять продовжувати працювати
У країні з населенням 11,5 млн осіб за останній тиждень в середньому зареєстрували понад 13 тис. випадків захворювання. Фото: pixabay.com

У бельгійському Льєжі хворих на Covid-19 лікарів і медсестер просять продовжити працювати через брак персоналу.

Заражених медиків просять виходити на роботу, якщо в них відсутні симптоми, пише CNN.

"Це не проблема, адже вони працюють у коронавірусних відділеннях із пацієнтами, у яких також позитивний результат тестів", — заявив директор із звʼязків із громадськістю лікарні Університету Льєжа Луї Марайте.

Марайте додав, що кількість медиків із коронавірусом становить 5-10% загального числа працівників. При цьому він підкреслив, що лікарня не має права примушувати до праці хворий персонал.

Льєж лідирує за кількістю хворих Covid-19. У країні з населенням 11,5 млн осіб за останній тиждень у середньому зареєстрували понад 13 тис. випадків захворювання. Спалах хвороби у Бельгії посідає друге місце в Європі за кількістю нових випадків на душу населення після Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали цифру заражень коронавірусом, за якої в країні не вистачить медиків

У ніч на 21 жовтня Ірландія першою в ЄС запровадила повторний локдаун через епідемію Covid-19. Про це в ефірі національних каналів оголосив прем'єр-міністр Ірландії Мартін Мікал.

Уряд Чехії оголосив про введення жорстких карантинних обмежень, прагнучи зупинити зростання числа нових випадків зараження коронавірусом в Європі.

Уряд Польщі вирішив запровадити жорсткі обмеження через новий спалах коронавірусу. Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що для відвідувачів будуть закриті ресторани, кафе й бари.

Зараз ви читаєте новину «Медиків із підтвердженим Covid-19 просять продовжувати працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі