четвер, 24 жовтня 2024 12:24

Маск проводить передвиборчі розіграші - Мінфін США застеріг мільярдера

Маск проводить передвиборчі розіграші - Мінфін США застеріг мільярдера
Мінфін США попередив Маска щодо його передвиборчих розіграшів. Фото: eastnews.ua

Міністерство юстиції США застерегло мільярдера Ілона Маска щодо щоденних розіграшів $1 млн серед підписників петиції.

Ініціативний комітет Маска отримав листа від відділу публічної доброчесності Міністерства юстиції, який відповідає за розслідування потенційних порушень виборчого законодавства, повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.

"Такі подарунки Маска можуть бути порушенням федерального законодавства", - йдеться там.

За актуальними умовами розіграшу, мільйони розігруються між підписниками петиції, які зареєстровані як виборці в Аризоні, Мічигані, Джорджії, Неваді, Північній Кароліні, Пенсильванії або Вісконсині.

"Маск вже запустив у Пенсильванії - одному з хитких штатів, де буде визначатися результат президентських виборів - розіграші мільйона доларів щоденно серед людей, які підпишуть ініційовану ним петицію зі стороннього питання. Для цього необхідно зареєструватися як виборець", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під керуванням Маска вартість X впала на понад $34 млрд

Низка юристів одразу ж висловили застереження, що це може розглядатися як фактично фінансове заохочення до реєстрації для голосування. Федеральне законодавство забороняє плату виборцям за реєстрацію.

Маск заперечує твердження, що це його спроба збільшити кількість зареєстрованих виборців, які у підсумку могли би забезпечити переможний результат Дональду Трампу. Він аргументує, що підписувати петицію може будь-хто незалежно від партійної належності.

Секретна служба Сполучених Штатів Америки розпочала перевірку щодо видаленого твіту мільярдера та власника соцмережі X (колишній Twitter) Ілона Маска. У дописі він жартував про замахи на президента Джо Байдена та віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Зараз ви читаєте новину «Маск проводить передвиборчі розіграші - Мінфін США застеріг мільярдера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі