четвер, 10 вересня 2020 15:10

Лукашенко заявив, що не віддасть влади опозиції

Лукашенко заявив, що не віддасть влади опозиції
Лукашенко знову заявив про втручання у справи країни інших держав, які нібито керують протестами на вулицях. Фото: "Белта"

Представляючи нового генпрокурора, виконувач обов'язків глави Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не має наміру передавати владу опозиції.

Прокурорам, які не згодні з режимом, Лукашенко порадив "відійти в бік та не заважати", передає "Белта".

"Мені часто дорікають, що "владу він не віддасть". Правильно дорікають. Мене народ не для цього обрав. Влада не для того дається, щоб її взяв, кинув чи віддав... Нахилити мене не вийде. Хочете стати поруч і врятувати країну - вставайте. Не хочете - не зраджуйте. Ви ж люди в погонах. Не треба поститись і хайпувати", - сказав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада найближчим часом ухвалить рішення щодо Білорусі - Разумков

Крім того, Лукашенко знову заявив про втручання у справи країни інших держав, які нібито керують протестами на вулицях.

"Якщо ви думаєте, що я цю владу посинілими руками тримаю заради себе, ви мене дуже розчаруєте. Росіянам, які не дуже в темі в нашій державі, я вже сказав: рано чи пізно цю владу візьмуть інші, але візьмуть за законом, не під тиском вулиці... Я не закликаю вас рятувати державу, порушуючи закон. Хоча, коли здійснюється практично нахабна інтервенція і вона підігрівається зсередини і керується ззовні, там іноді не до законів - треба вжити жорстких заходів, аби зупинити будь-яку гидоту, яка на це претендує", - заявив самопроголошений президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Лукашенка термін повноважень закінчується 5 листопада - Тихановська

У Білорусі з 9 серпня щодня відбуваються масові акції протесту проти результатів виборів президента, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. При цьому білоруси вважають, що на виборах перемогла опозиціонерка Світлана Тихановська, яка задля власної безпеки була вимушена виїхати з Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заявив, що не віддасть влади опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі