вівторок, 08 вересня 2020 22:24

Лукашенко не збирався віддавати вагнерівців Україні - ЗМІ

Лукашенко не збирався віддавати вагнерівців Україні - ЗМІ
Редактор процитував слова Лукашенка. Фото: Reuters

Виконувач обов'язків президента Білорусі Олександр Лукашенко не видав би Україні затриманих бойовиків ПВК "Вагнера".

Про це заявив головний редактор радіостанції "Говорит Москва" Роман Бабаян, який був присутній на зустрічі з Лукашенком у вівторок.

"Йому надійшла інформація з кордону між Росією і Білорусією, що на територію Білорусії заїжджає автобус, в якому сидять 33 людини. Причому вона надійшла від водія автобуса, який, як він сказав, не співробітник спецслужб, не агент, нічого - просто звичайний білорус. І він проявив пильність. Лукашенко сказав спостерігати за цією людиною", - розповів Бабаян.

Після цього Лукашенко нібито наказав спецслужбам контролювати переміщення бойовиків. Після їх затримання з'явилася інформація, що вони повинні були летіти до Стамбула.

"Я тоді викликав до себе керівників спецслужб, і я тоді звернувся і до України, і до Росії з проханням надіслати прокурорів, але вони не приїхали. І тоді я відправив свого сина, який працює радником з безпеки, щоб він приніс вибачення перед цими людьми і запитав, куди вони хочуть виїхати. Вони сказали "ми хочемо в Росію". І, власне, вони поїхали", - процитував він слова президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" розповіли нову версію перебування в Білорусі

За словами Бабаяна, Лукашенко зазначив, що Білорусь не видала б цих громадян Україні, якби офіційний Київ попросив про це.

Володимир Зеленський назвав "маячнею" інформацію про спецоперацію із затримання бійців приватної військової компанії Вагнера. Спецоперацію із захоплення причетних до війни на Донбасі терористів начебто планували українські спецслужби, розповів журналіст Юрій Бутусов. А Зеленський ніби призупинив кінцеву фазу.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко не збирався віддавати вагнерівців Україні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі