пʼятниця, 11 червня 2021 10:01

Литва будує наметове містечко для нелегалів на кордоні з Білоруссю

Литва будує наметове містечко для нелегалів на кордоні з Білоруссю
Нещодавно на кордоні з Білоруссю Литва затримала 52 нелегальних мігранти. Фото: TUT.BY

Влада Литви будує перший табір для біженців з Білорусі. Палаткове містечко буде розташоване на кордоні з білоруською стороною.

Про це повідомило видання Tut.by.

Табір облаштують у місті Пабраде у зв'язку з переповненням Центру реєстрації іноземців.

"На місці, де планується облаштувати палаткове містечко, за допомогою армії почалися роботи з підготовки майданчика. У таборі можна буде розмістити близько 350 людей", - уточнив в ефірі литовського радіо начальник центру Александрас Кисловас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко хоче розгорнути в Білорусі виробництво зброї для "кожної сім'ї"

У Центрі реєстрації іноземців немає вільних місць ще з минулих вихідних. У таборі у містечку Пабраде розміщуватимуть людей, які незаконно перетнули кордон Литви та звернулися за наданням притулку.

За даними Служби охорони державного кордону Литви, нелегальна міграція з Білорусі зросла вдвічі. Цей факт намагаються приховати білоруські прикордонники.

Незаконна міграція білорусі стрімко зросла через політичний тиск з боку режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Диктатор підписав закон про посилення відповідальності за порушення порядку проведення масових заходів. Лукашенко надав більше влади силовикам та пропагандистам.

Зараз ви читаєте новину «Литва будує наметове містечко для нелегалів на кордоні з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі