пʼятниця, 30 серпня 2019 02:24

Крижана краса: створили неймовірні картини з льоду та квітів
20

Квітам у замерзлій воді щонайбільше кілька годин
Фото: boredpanda.com
Квітам у замерзлій воді щонайбільше кілька годин
Квітам у замерзлій воді щонайбільше кілька годин
Квітам у замерзлій воді щонайбільше кілька годин
Квітам у замерзлій воді щонайбільше кілька годин

Фотограф Брюс Бойд чотири роки тому шукав унікальний спосіб захоплення квітів на світлинах.

"Тоді ж я натрапив на творчість японського художника Макото Азума. Його робота надихнула мене з дівчиною на експерименти з замороженими в льоду квітами", - говорить він на Boredpanda.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкіш орхідей: показали 15 варіантів квітучих композицій

"Коли ми заморожували квіти, кожна композиція реагувала по-різному. У міру замерзання бульбашки утворюються навмання. Після кількох днів експериментів ми скинули кілька льодових блоків у басейн і зачарувались результатами. У воді лід тріснув і створив абсолютно унікальне полотно. У процесі замерзання та відтавання відбувалися дивні та захоплюючі речі", - каже фотограф.

За чотири роки він сфотографував сотні картин з квітів у льоду. Всі вони - з місцевих садів та живоплотів.

"Кожен крижаний блок по-різному реагує на падіння у воду. Лід зачаровує тим, що може щось зберегти, і в той же час також посилити або спотворити красу цього. Протягом декількох швидкоплинних моментів ми ставимося до цієї збереженої краси, минулої та ідеально капсульованої, перш ніж лід тане, а квіти в'януть".

Щороку пустельна земля міста Тусон штату Аризона покривається пишним цвітом кактусів — основних представників місцевої флори. Побачити їх можна як у центрі міста, так і на околицях.

Фото місцевих кактусів у період цвітіння опублікували на офіційному сайті міста.

Зараз ви читаєте новину «Крижана краса: створили неймовірні картини з льоду та квітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі