середа, 28 лютого 2018 21:23

"Кремлівська доповідь" США вбиває логіку санкційної гри

Логіка відбору учасників для "Кремлівської доповіді" перекреслює попередню політичну стратегію Білого дому.

Про це розповів кандидат політичних наук, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів в інтерв'ю журналу "Країна".

Автор: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Віктор Андрусів: Внесли до списку всю еліту Росії. Хто тепер там робитиме підводні течії? Вони всі змушені оборонятися
Віктор Андрусів: Внесли до списку всю еліту Росії. Хто тепер там робитиме підводні течії? Вони всі змушені оборонятися

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін США: Проти РФ через 30 днів введуть нові санкції

"Головна мета санкцій була в тому, щоб тиснути на одні російські еліти, залишаючи можливість для маневру для інших. Наприклад, щоб верхівка почала домовлятися про те, що Путіна треба прибрати. А ставку зробити на більш ліберального Дмитра Медведєва. Але внесли до списку всю еліту Росії. Хто тепер там робитиме підводні течії? Вони всі змушені оборонятися. Мені здається, таке рішення американського Мінфіну вбиває логіку санкційної гри", - говорить політолог..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська оборонка втратила через санкції понад $3 млрд

На його думку, нові санкції можуть ще більше згуртувати російські еліти навколо Путіна.

"Тепер вони всі під санкціями. Їм треба думати, як виживати. Звичайно, що це стосується всіх. Вже немає добрих російських еліт. Якщо б вони теоретично могли існувати, росіяни б, звичайно, лишали канали для комунікації. Якщо всіх запаковують у цей список, то розуміємо, що все. Тобто потрібно міняти цей статус-кво. А, наприклад, військовою операції по захопленню Маріуполя можна швидко посадити за стіл переговорів і Штати, і Європейський Союз. І там знову можна буде диктувати свої умови. Їх загнали в кут при тому, що ще не застосували цей санкційний пакет. Їм залишається тільки оборонятися", - підсумував він.

Інтерв'ю з Віктором Андрусівим читайте у журналі "Країна" від 1 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Кремлівська доповідь" США вбиває логіку санкційної гри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі