вівторок, 28 січня 2020 03:10

Коронавірус вже в Німеччині

Коронавірус вже в Німеччині
Небезпечний коронавірус дуже швидко вражає легені й інші органи.

У Німеччині підтвердили перший випадок захворювання на небезпечний коронавірус, який охопив Китай.

Коронавірус був виявлений у чоловіка з району Штарнберг. "Він перебуває під наглядом і ізольований", повідомляє DW з посиланням на Міністерство охорони здоров'я німецької федеральної землі Баварія.

Медики оцінюють його стан як стабільний.

Водночас у Чехії лікарі зараз спостерігають за трьома пацієнтами з підозрою на коронавірус 2019 nCoV, повідомляє телеканал ČT24.

Хворі госпіталізовані в Моравії-Сілезькомукраї і Злинському краї.

Жінка, яка звернулася до лікарні Моравії-Сілезького краю, повернулися з Китаю 11 днів тому. Вона китаянка, приїхала в країну до родичів і відчула себе погано вже в Європі. У неї був кашель і висока температура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові госпіталізували хворого студента з Китаю

Другий хворий - 30-річний чоловік з Опави. Він приїхав з Китаю три тижні тому, весь цей час почувався погано. У обох пацієнтів взяли проби крові і відправили до Національного інституту народного здоров'я.

Третім підозрюваним на зараження вірусом став чоловік зі Злінського краю, який був в Китаї в туристичній поїздці, звідки повернувся на початку січня. Зараз він перебуває в інфекційному відділенні лікарні, його кров також взяли на аналіз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ пояснили, який коронавірус виявили у Києві

Небезпечний коронавірус схожий на застуду. Але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи. Розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус вже в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі