понеділок, 23 вересня 2024 10:39

Конгрес узгодив тимчасове фінансування державних структур

Конгрес узгодив тимчасове фінансування державних структур
Після виборів у США ухвалять повноцінний бюджет. Фото: Pexels

Лідери Конгресу США досягли угоди щодо тимчасового законопроєкту про витрати.

Тепер федеральні агентства на найближчі три місяці будуть профінансовані, передає Associated Press.

"Це запобіжить частковому закриттю уряду з 1 жовтня, коли починається новий бюджетний рік, і відтермінує остаточні бюджетні рішення до завершення листопадових виборів", - йдеться у повідомленні.

Законопроєкт передбачає виділення додаткові $231 млн для зміцнення Секретної служби США після стрілянини у кандидата Дональда Трампа. Додаткові кошти виділять і на підтримку проведення президентських виборів.

Спікер Палати представників Майк Джонсон спочатку пропонував пов'язати тимчасове фінансування з вимогою підтвердження громадянства під час реєстрації для голосування. Але від цієї ідеї він відмовився заради досягнення угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп сказав, чи балотуватиметься на наступних виборах

Фінансування продовжили до середини грудня. Конгрес зможе завершити розробку повного бюджету на наступний рік після виборів 5 листопада. Остаточне рішення з бюджетних питань буде залежати від підсумків виборів.

Лідери обох партій задоволені досягнутою угодою.

Президентські вибори у США пройдуть 5 листопада 2024 року.

За перемогу змагаються республіканець Дональд Трамп і демократка Камала Гарріс.

Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес узгодив тимчасове фінансування державних структур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі