неділя, 07 квітня 2024 12:21

Спецтема: Війна Росії проти України

КНДР випробовує свою зброю в Україні - американський генерал

КНДР випробовує свою зброю в Україні - американський генерал
У США кажуть, що Північна Корея випробовує своє озброєння в Україні. Фото: slovoidilo.ua

Північна Корея отримала рідкісний шанс випробувати свою зброю в реальних бойових умовах в Україні.

КНДР може скористатися цим для покращення її характеристик, вважає командувач Тихоокеанської армії США генерал Чарльз Флінн. Про це пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин випробував гіперзвукову ракету, здатну нести ядерний заряд

За його словами, американських військових хвилює, що КНДР може випробувати свою зброю в реальних умовах і отримати інформацію, "до якої вони не мали б доступу за відсутності конфлікту".

"Не думаю, що на моїй пам'яті у північнокорейської армії був такий полігон на полі бою, до якого їм дали доступ росіяни в Україні", - сказав Флінн .

Режим КНДР нині допомагає Росії ракетами та боєприпасами. Натомість отримує продовольство, сировину та компоненти для виготовлення зброї. Зокрема, Північна Корея відправляє до РФ новітні балістичні ракети, здатні нести ядерну зброю. Вони мають радіус дії від 380 км до 800 км.

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки зазначають, що партнерство між Росією та Північною Кореєю продовжує процвітати. КНДР досі надає підтримку Росії.

Пентагон раніше розсекречував інформацію для широкого загалу щодо того, яку саме зброю отримує РФ. Йдеться про постачання різноманітних озброєнь.

Зараз ви читаєте новину «КНДР випробовує свою зброю в Україні - американський генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі