вівторок, 09 червня 2020 04:07

КНДР "розриває" всі лінії з Південною Кореєю

КНДР "розриває" всі лінії з Південною Кореєю
Північна Корея втрачає зв'язок з Південою. Фото: Reuters

Північна Корея заявила, що розриває усі міжкорейські "гарячі лінії" з Південною Кореєю.

Це стане першим кроком на шляху до повного закриття усіх засобів зв'язку з Сеулом, повідомляє державне інформаційне агентство КНДР KCNA

Влада КНДР вважає, що Південна Корея довела їхні стосунки до "крайньої точки", а перемовини між країнами викликають "лише розчарування".

Північна Корея попередила, що вона припинить міжкорейську військову угоду 2018 року, якщо Південна Корея не заборонить перебіжчикам і активістам відправляти листівки проти Кім Чен Ина в демілітаризовану зону (ДМЗ).

Попередження було озвучене сестрою північнокорейського лідера Кім Йо Чен, яка неофіційно служить керівником апарату Кім Чен Ина і формально є заступником директора центрального апарату правлячої Робочої партії КНДР.

Кім Йо Чен наголосила, що військовий договір, досягнутий у 2018 році, навряд чи має якусь цінність.

За її словами, КНДР може назавжди закрити офіс зв'язків з Південною Кореєю і міжкорейський промисловий парк у прикордонному місті Кесон, відкриття яких знаменувало досягнення примирення між ворогуючими країнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Померлий" Кім Чен Ин провів засідання політбюро - у мережі коментують його вигляд

Раніше КНДР почала погрожувати Південній Кореї закрити міжкорейський офіс зв'язку й інші проєкти, якщо та не завадить перебіжчикам відправляти листівки й інші матеріали у Північну Корею.

Зараз ви читаєте новину «КНДР "розриває" всі лінії з Південною Кореєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі