четвер, 12 липня 2018 15:39

Китобої вполювали найбільшого ссавця у світі
7

Ісландські китобої забили рідкісного синього кита
Фото: Daily Mail
Ісландські китобої забили рідкісного синього кита
Ісландські китобої забили рідкісного синього кита
Тварину притягли у док, розчленували та позували на фоні шматків плоті для фото
Тварину притягли у док, розчленували та позували на фоні шматків плоті для фото

Ісландські китобої із компанії Hvalur убили синього кита - найбільшого ссавця у світі. Він належить до вимираючих видів.

Мертву тварину завдовжки майже 33 м притягнули за кораблем в док та розчленували. Моряки позували перед шматками плоті для фото. М'ясо планують продати на японський ринок, повідомляє Daily Mail.

За минулий тиждень виловили 22 кита, які перебувають на межі вимирання. 21 з них - рідкісний смугастий фінвал. Це друга за розмірам тварина у світі. Hvalur має дозвіл полювати на них від фінської влади. Його видали всупереч міжнародним нормам. Убивство синіх китів є незаконним будь-де, кажуть активісти. Китобої змішали м'ясо, кістки та шкіру всіх китів. Під час розслідування буде важко знайти рештки саме синього кита.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акула напала на модель під час фотосесії

"Забита тварина має всі характеристики кита. Не може бути, щоб досвідчений спеціаліст із дотримання природоохоронних норм помилився у цьому", - каже Філіп Клефен із Наукового центру рибного господарства Аляски.

Величезна китова акула впритул наблизилася до туристичної яхти біля узбережжя Австралії. Пливла разом з катером упродовж 50 хв. Сфотографувати найбільшу у світі рибу вдалося Тому Кеннону.

Зараз ви читаєте новину «Китобої вполювали найбільшого ссавця у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі