пʼятниця, 05 листопада 2021 04:37

Китайські вчені навчилися робити з промислових викидів корм для свиней

Китайські вчені навчилися робити з промислових викидів корм для свиней
Китай зможе виробляти 10 млн т синтетичного білка. Фото: pixabay.com

Китайські науковці розробили технологію, яка здатна перетворювати промислові викиди на корм для тварин.

Це дозволить Китаю знизити залежність від імпорту сировини, пише Time.

"Технологія передбачає синтез промислових викидів, які містять вуглекислий газ, азот та монооксид вуглецю, у білки. Для цього використовують бактерію Clostridium autoethanogenum, за допомогою якої також виробляють етанол", - йдеться у публікації.

Китайські вчені заявили, що змогли отримати синтетичний білок, що може зменшити необхідність імпорту та допоможе боротися з забрудненням повітря. КНР володіє найбільшим поголів'ям свиней у світі, але через брак сільськогосподарських угідь змушена закуповувати більшість сировини для корму з-за кордону. Найбільше Китай закуповує у Бразилії, Аргентини та США.

Тепер Китай зможе виробляти 10 млн т синтетичного білка, що еквівалентно 28 млн т імпортованої сої.

Станом на 2019 рік Китай відповідальний за 27% викидів парникових газів у світі. П'ять компаній у Китаї, що вирощують загалом 48,6 млн свиней, (лише десята частина усіх свиней країни) виробили 14 млн т вуглекислого газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден розкритикував президентів Китаю та РФ

На Лабрадорі виявили бактерії, здатні розкладати розливи нафти, мазуту й дизельного пального. Науковці з канадського університету Калгарі виявили мікроорганізми, що переробляють вуглеводні за декілька тижнів і можуть існувати в сильно забруднених водах.

Зараз ви читаєте новину «Китайські вчені навчилися робити з промислових викидів корм для свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі