четвер, 02 квітня 2020 08:36

Китай приховав масштаби COVID-19 – розвідка США

Китай приховав масштаби COVID-19 – розвідка США
Китай приховав масштаби спалаху коронавірусу типу COVID-19. Такі дані американської розвідки. Фото: Twitter/@thevikaslohchab

Китай приховав масштаби спалаху коронавірусу типу COVID-19. Такі дані американської розвідки.

Доповідь про те, що Китай занизив статистику по заражених і загиблих був переданий у Білий дім минулого тижня, повідомляє Bloomberg, посилаючись на власні джерела в уряді США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість заражених на коронавірус сягне 1 млн - ВООЗ

Чиновники попросили не розголошувати їх імена, так як звіт є секретним. У той же час, вони впевнені, що Китай регулярно підробляв дані про епідемію коронавірусу.

Коронавірус типу COVID-19 був вперше діагностований у Китаї наприкінці грудня 2019 року. З тих пір у країні діагностували понад 82 тис. випадків зараження, 3310 чоловік померли. Наразі в Китаї практично не фіксується нових випадків. У багатьох провінціях починають знижувати обмеження та скасовувати карантин.

Епіцентром епідемії наразі є США. Згідно з останніми даними, в країні зафіксовано понад 215 тис. випадків захворювання коронавірусом. Більше 5 тис. людей загинули. За останню добу в країні померло понад тисячу осіб.

Зараз ви читаєте новину «Китай приховав масштаби COVID-19 – розвідка США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі