вівторок, 12 травня 2020 09:18

Кількість жертв коронавірусу в Росії може бути занижено на 70% - ЗМІ

Кількість жертв коронавірусу в Росії може бути занижено на 70% - ЗМІ
Financial Times припускає, що кількість смертей від коронавірусу в РФ може бути істотно занижено державою. Фото: Reuters

Одна з впливових світових газет опублікувала матеріал про коронавірус у Росії. Кількість померлих від Covid-19, як випливає з публікації, може бути сильно заниженою.

За офіційною статистикою, у квітні в Москві і Санкт-Петербурзі загинули 629 пацієнтів з Covid-19. Але всього за місяць у двох містах померли на 2 тис. 73 людини більше, ніж у середньому за останні 5 років.

Тобто 1 тис. 444 летальних випадків "понад нормальний рівень смертності" залишаються неврахованими - а це на 72% більше за озвучені владою цифри.

За даними оперштабу на 11 травня, загальна кількість росіян, померлих від коронавірусу, складає 2 тис. 9 осіб. Якщо до цього додати невраховані смерті, виявиться, що неврахованих смертей все одно більше, ніж статистично очікувалось.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї зафіксували 15 випадків безсимптомного коронавірусу

Виходячи з цього, видання Financial Times припустило, що невраховані смерті - це невраховані жертви коронавірусу.

Причому видання вважає, що заниження даних по смертності від коронавірусу може мати більші масштаби. Адже оцінка в 72% ґрунтується на даних лише двох російських міст. Тільки Москва і Санкт-Петербург опублікували інформацію про смертність за квітень, на дані по країні в цілому слід чекати в червні.

Станом на ранок 11 травня, від коронавірусу у світі померли 286 330 людей. Одужали 1 455 862 особи.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв коронавірусу в Росії може бути занижено на 70% - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі