четвер, 20 червня 2024 21:20

Канада виділила 15 млн доларів на музей Голодомору у Києві

Канада виділила 15 млн доларів на музей Голодомору у Києві
Канада допомагатиме фінансово у будівництві другої черги музею Голодомору-геноциду в Києві. Фото: mcip.gov.ua

Канада виділила 15 млн канадських доларів на продовження будівництва другої черги Національного музею Голодомору-геноциду у Києві.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Тимчасовий виконувач обов'язків міністра Ростислав Карандєєв зустрівся із представниками посольства Канади в Україні. Обговорили завершення будівництва другої черги музею.

"Україна вдячна за всю допомогу Канаді. Питання добудови Національного музею Голодомору-геноциду дуже чутливе для нашого суспільства. Адже він має надихати українців та міжнародну спільноту на утвердження свободи та гідності, запобігання геноциду та першочерговості прав людини", - сказав Карандєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина визнала Голодомор геноцидом українського народу

Національний музей Голодомору-геноциду створено за наказом Кабінету міністрів 8 липня 2009 року. Фактичне відкриття музею відбулося у серпні 2009 року.

Перша черга комплексу була побудована у 2008 році. Друга черга почала реалізовуватися у 2017 році.

Планується, що Музей Голодомору стане провідним музейним комплексом та науковим центром України, що розповідатиме про злочин геноциду - Голодомор 1932-33 років.

Торік Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомор актом геноциду українського народу.

Під час Голодомору 1932-33 років загинули понад сім мільйонів українців на території УРСР і три мільйони за її межами - на Кубані, Північному Кавказі, Нижньому Поволжі і у Казахстані.

Зараз ви читаєте новину «Канада виділила 15 млн доларів на музей Голодомору у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі