неділя, 01 липня 2018 17:46

Як у кіно - гангстер втік із в'язниці на вертольоті

  У Франції злочинець втік із в'язниці на вертольоті. Фото: Lefigar
У Франції злочинець втік із в'язниці на вертольоті. Фото: Lefigar
Один із найвідоміших ганстерів Франції Редуан Фаїд втік з в'язниці на вертольоті.

Зараз чоловік в бігах, його розшукують, передає Le Figaro.

Злочинець відбував 25-річний термін у в'язниці в департаменті Сена і Марна на південь від Парижа за збройне пограбування і вбивство жінки-поліцейської. З тюрми його звільняли троє озброєних чоловіків, втекли злочинці на вертольоті, який приземлився прямо на території в'язниці.

Пізніше вертоліт знайшли згорілим на північ від Парижа, поліція зараз допитує пілота. Під час побігу ніхто із співробітників в'язниці не постраждав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивцю і ґвалтівника розшукали через 25 років після скоєного злочину

 
Фаїд почав грабувати у 1990 роках. Надихнувся стилем гангстерських бойовиків з Робертом де Ніро, пояснював на суді.
У квітні цього року його засудили після апеляційного розгляду у справі про грабіж 2010 році. Тоді загинула молода співробітниця поліції Аурелі Фуке. У 2011 році чоловіка кинули за ґрати через порушення правил умовного терміну за більш ранні злочини . У 2013 році він втік з північно-французької в'язниці Секведін. Взяв чотирьох заручників із числа вартових. Використав динаміт, аби пробити стіну. Зловмисника знайшли через шість тижнів.
У минулому році Фаїда засудили до 10 років позбавлення волі за цю втечу.

Ганстер ніколи не конфліктував з охоронцями, але "справляв враження людини, з якою завжди треба бути насторожі", каже один із ув'язнених.

25-річний в'язень Джошуа Хансен утік із тюрми Бомонт у США, щоб забрати продукти. Його спіймали, коли він повертався назад з повною сумкою харчів. У Хансена знайшли домашню їжу, пляшки з алкоголем та кілька пачок сигарет, повідомила у Facebook прес-служба місцевого шерифа.

Зараз ви читаєте новину «Як у кіно - гангстер втік із в'язниці на вертольоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі