середа, 02 листопада 2022 05:39

Як в Африці: у 1% росіян виявили ВІЛ-інфекцію

Як в Африці: у 1% росіян виявили ВІЛ-інфекцію
У 1% відсотка росіян знайшли ВІЛ-інфекцію. Фото: 24 канал

Вірус імунодефіциту людини виявили у 1% населення Російської Федерації.

Зараз інфіковані до 1,5 млн росіян, число людей з діагностованою ВІЛ-інфекцією зростає, заявив керівник спеціалізованого науково-дослідного відділу епідеміології та профілактики СНІД ЦНІІ епідеміології Росспоживнагляду, доктор медичних наук Вадим Покровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечніший і заразніший: у Європі виявили новий штам ВІЛ

З 2020 по 2030 рік число нових випадків зараження вірусом може скласти 660 тисяч осіб.

За даними Об'єднаної програми ООН UNAIDS, у деяких країнах Африки частка ВІЛ-інфікованих серед населення у віці від 15 до 49 років становить: 0,8% у Ефіопії, 1,1% у Чаді і Ліберії, 1,3% у Нігерії (дані за 2021 рік).

Об'єднана програма організації Об'єднаних Націй з ВІЛ/СНІД була створена для скоординованої боротьби в глобальному масштабі з епідемією ВІЛ та СНІДу та її наслідками.

За їхніми даними, у 2021 році ВІЛ заразилися 1,5 мільйона людей. 38,4 мільйона живуть з цим вірусом, а 650 тисяч людей померли від хвороб, пов'язаних зі СНІДом.

В минулому році в Україні жило майже 257 тис. інфікованих ВІЛ. Кожен третій хворий не знає про свій статус, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Як в Африці: у 1% росіян виявили ВІЛ-інфекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі