субота, 21 листопада 2020 12:52

Із туристів братимуть гроші за в'їзд у Венецію

Із туристів братимуть гроші за в'їзд у Венецію
Венеція / Getty Images

Влада італійської Венеції стягуватиме плату з туристів, які приїхали в місто без ночівлі.

Туристичне місто вирішило стягувати з одноденних мандрівників плату, щоб зменшити масовий туризм, який до пандемії досягав 30 млн туристів в рік. Оплату мали ввести цього літа, але її відклали на невизначений термін через коронавірус. Тепер повернулися до цього питання. Плату введуть з 1 січня 2022-го. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою була Венеція наприкінці ХІХ століття - унікальні світлини

Місто, економіка якого заснована на туризмі, сильно постраждало під час пандемії, коли багато магазинів і ресторанів закрилися. Місцеві хочуть, щоб туристи повернулися. Але багато хто розглядає вимушену паузу як шанс змінити міський туризм на краще.

Плата буде залежати від того, наскільки завантажене місто, щоб відмовити людей від приїзду в пікові дні, розподіляючи по всьому сезону. Ціна буде залежати від завантаження. Максимальна буде - 10 євро. Відвідувачі, що залишаються в місті на ніч, звільняються від сплати. Це має спонукати ночувати і вкладати більше грошей в місцеву економіку.

За наступні 14 місяців міська влада розробить системи, яка дозволить гостям заздалегідь зарезервувати місця в місті, зважаючи на нові умови. Венеції до пандемії було дедалі важче справлятися з великою кількістю гостей. Там вже встановили турнікети, які відділяють місцевих від туристів у пікові туристичні періоди.

Деякі місцеві порівняли систему продажу квитків з перетворенням міста в тематичний парк. Проте мер Венеції Луїджі Бругнаро, який очолив такі плани, був переобраний у вересні. Близько 70% венеціанців покинули місто за останні 70 років - переважно, через те, що місто стало надто туристичним.

Зараз ви читаєте новину «Із туристів братимуть гроші за в'їзд у Венецію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі